Paddy Meehan har gjort karriär sen vi senast träffade henne och har numera en fast kolumn på tidningen. Hon har dessutom köpt en lägenhet, d.v.s flyttat från familjen och har fått en son. Det där med moderskapet kom lite plötsligt, både för mig som läsare och som Paddy, vad det verkar. Men hon är så bra som mamma (och utnyttjar det, på det bästa sätt!). Hon har inte lyckats gå ner i vikt, men struntar numera i det, eftersom det är så gott att äta (det vill säga hon har tagit ett aktivt beslut att det är bättre att det är gott att äta, än att må dåligt av att svälta och ändå inte gå ner i vikt).

Så får hon besked att en gammal älskare till henne har mördats och att hon står som närmast anhörig till honom, vilket då betyder att hon ärver ett hus och lite annat. Han var krigskorrespondent och i färd att tillsammans med en fotograf publicera en bok med utvandrade skottar.

Men varför har älskaren mördats? Det ryktas om att IRA är inblandat, men de har ju traditionellt inte agerat i Skottland tidigare, så varför skulle de nu börja? Paddy blir först intresserad och sedan involverad, då hon blir förföljd.

Och det är bra, det är ju Mina, lixom. Fast inte lika bra som de tidigare. Vet inte om det är jag som har varit för snabb i mitt läsande, eller om nyhetens behag vad gäller Minas författarskap har lagt sig, men den här boken får "bara" betyg bra och inget mer.

Har ni läst "The last breath"? Vad tyckte ni?

Annonser