Puh! Veckan som från början hade tänkt tillbringas i Amsterdam blev till en rensa-slänga-packa-vecka, då vi ganska plötsligt blev med ny lägenhet för ett tag sedan. Huset vi fram tills igår bodde i ska Inom en ganska snar framtid renoveras, vilket innebär att vi förmodligen får bo i sk ”minibostäder” (d.v.s byggbaracker) under typ 4-6 månder. Inte Attraktivt. Så vi bytte. Upp oss, visade det sig.

Från en hyrestrea med hopplös planlösning och minimal förvaring (tänk halv kyl/frys plus två (2) garderober på två personer, varav en tjej och den andra hemvärnsman) till en annan hyrestrea i etage med walk-in closet, fullstor kyl och frys, skafferi (!!), gym i källaren och betydligt bättre avstånd till jobbet för oss bägge. Den ligger dessutom idylliskt mitt ute bland kohagar och ekskogar, men med riktigt bra bussförbindelser och cykelavstånd till stan.

Enda missen: ingen hiss. Det är Jobbigt att flytta Tunga Saker. Typ boklådor (jag skojar inte om vi fick vara två personer för att bära en del boklådor kartonger…säger inte vem som packat dem, men det kan ha varit undertecknad 😉 )

Idag ska vi stötta konsumtionssamhället och åka till IKEA. Och sedan börjar det roliga, att bestämma var saker ska bo, sätta upp bokhyllor, tavlor, skrivbord och börja bo in sig. Och slippa vakna på natten av hissen i trapphuset, morgonbussen eller tidningen på hallgolvet (vi har BREVLÅDA här ute -förstå hur många stora bokpaket jag nu slipper hämta på posten för att brevet är för stort att dela ut.)

Vi har varken telefon eller bredband än, så vi får se när jag blir aktiv här igen.

Annonser