Som om det vore förutbestämt, så dråsade The to-do list in på bibblan klar för mig att hämta precis när jag är igång med annan hur-du-ordnar-upp-ditt-liv-läsning.

Mike Gayle (vars To-do-list-blogg ni hittar här) surnar till över att han bor i ett skitigt hus, inte har koll på någonting och en massa dåliga samveten. Och i jämförelse med sina jättevuxna grannar Derek och Jessica är han fortfarande ett barn. Ett 36 år gammalt barn. Så han skriver ner på en lista alla dåliga samveten, ger sig tusan på att klara alla (eller ivf 99%) av alla 1277 punkterna tills hans nästa födelsedag och ordnar så att hans kompisar får bestämma huruvida han lyckas eller inte (så att han inte fuskar…).

Hans tips:

1. Make a list.

2. Do it.

Högt och lågt blandas: han avslutar abonnemang han har betalt i flera år, men aldrig använt, men gör det på barnsligast tänkbara vis; han umgås med sin mamma i en veckas tid, men med det (kanske ändå inte så barnsliga) syftet att få henne att tappa hakan (man kan säga att han lyckas).

Den är förstås full av värme och kärlek, för flera av punkterna på hans lista involverar ju hans medmänniskor (nr 715: Take Lydia campinh since she’s been begging to do it on a daily basis ever since she saw people doing it on CBBC a year ago; nr 12: be nicer to wife). Men de är oxå av de mer klassiska som nr 654: install a door bell.

Läs om hur han gör det och om han lyckas. Och tack och lov reflekterar han över huruvida han någonsin kommer att bli Derek-och-Jessica-vuxen.