Äntligen är Pocket och Prassel 3.0 igång. Här är mina svar på frågorna!

Angående böcker:

* Favoritgenre?

Välskrivna romaner. Språk är viktigt för mig, men om det finns ”tankemat” i boken, så kan jag låta mig nöja med ett språk som endast är funktionellt. Jag tycker mycket om litteratur från sekelskiftet 18-1900-tal och jag har upptäckt att jag med ofta har stor behållning av romaner med lesbiska huvudpersoner. Jag har oxå haft stor behållning av deckare av Denise Mina, Simon Kernick och Stieg Larsson. Men jag tycker oxå mycket om Siri Hustvedt, Per Anders Fogelström och Jhumpa Lahiri.

* Favoritförfattare? (Saknas somliga titlar i samlingen eller har du allt?)

Jan Guillou har jag allt av, tror jag. Likaså av John Ajvide Lindqvist och Louise Boije av Gennäs.

* Genre eller författare som du är nyfiken på?

Jag är nyfiken på ryska och afrikanska författare och sen har jag än inte läst något av Neil Gaiman, trots att jag har hört bra saker om honom. Och jo, Cora Sandel (sen jag läste Alberte-trilogin). Och så danska författare.

* Genre eller författare som undviks på liv och död?

Jag undanber mig sånt som Liza Marklund, Denise Rudberg och Camilla Läckberg har skrivit. Jag gillar heller inte fantasy, sci-fi eller BOATS*.

* Läser du på andra språk än svenska?

Jag läser med stor förtjusning på engelska.

* Har du någonstans listat böcker som du äger/har läst?

Nja, inte annat än här i bloggen.

Angående prassel:
* Eventuella allergier?

Jag är känslig för laktos, men inte värre än att det som är i godis funkar. Ge mig ingen giftig mjölk, bara 😉 Rätt svar på frågan är då alltså ”inga”.

* Favoritgodis?

Oj. Jag är svag för mörk choklad, gärna från Green & Black´s;  kombinationen choklad+mint; zoo-godis; Tutti Frutti och Marianne.

* Naturgodis – ätbart eller oätligt?

Ååh, myycket ätligt. Gärna youghurtdoppade bananer, dito cashewnötter eller hasselnötter i choklad eller youghurt.

* Favoritsnacks?

Vad är skillnaden mellan ”snacks” och ”godis”? Pratar vi chips och sånt, så gillar jag Sourcream and onion bäst. Fast hellre lösgodis eller choklad än chips, om jag får välja.

* Kaffe eller te? Vilken smak?

Kaffe blir jag så oregerlig av, så det dricker jag inte. Te däremot gärna och i stor mängd. Rött, grönt, vitt eller svart. Jag tycker om kryddiga smaker.

* Kryddar helst med?

Kanel och kardemumma om jag bakar. Vitlök och spiskummin om jag lagar mat.

* Vad tycker du verkligen inte om?

Jag tycker verkligen verkligen inte om sånt som smakar viol, sånt som smakar lakrits eller marmeladgodis.

Annat:

Jag länkar till mina svar på frågorna från första och andra omgången. Kanske ger det något, annars är det ju bara att bortse ifrån 🙂

Och är det nåt min hemlige bokvän vill ha svar på, så maila gärna camillasboklada[at]gmail[punkt]com, så ska jag göra mitt bästa!

*Based On A True Story.

Annonser