Det är inte att rekommendera att åka på Bokmässa mitt i en flytt. Note to self: gör inte om det till nästa år.

Jag läste mässprogrammet först på fredagens eftermiddag. Det som skulle bli mer eftermiddagspepp bidde istället flyttdiskussioner med fastighetsskötaren och jag var ganska dränerad på energi när jag hämtade mitt mäss-sällskap på tågstationen på kvällen.

Lördagen började med att vi glömde nästan alla accesoarer till bilresan ner, men vi hittade till parkeringen och kom in på mässan utan problem. Sen insåg vi att vi hade glömt att ta ut kontanter innan vi kom in. Inga kontanter till gabedroben. Så vi stod i bankomatkö. Och sen i matkö. Och sen letade vi en plats där vi kunde sitta och äta. Och SEN kunde vi börja mässa. Två timmar efter ankomst.

Många timmar blev inte det inte mässat. Vi drog t o m innan mässan stängde. För att vi kände oss färdiga. Men jag hann ändå tänka att som uppmärksamhetsskapande forum är ändå mässan magnifik. Jag hann prata om koppling mellan läskunnighet och skuldslaveri och hann tänka att är det inte paradoxalt att man samtidigt på våningen under shoppar lyxläsning. Jag hann trängas med ohemult många människor för att köpa tre böcker för en hundring och äta goda gobitar och samtidigt vila fötterna.

Sex böcker följde med mig hem, vilket är personligt lägsta-rekord. Impulsigast blev Robert Gustavssons Från vaggan till deadline, då jag inte hade tänkt köpa något inbundet. Jag ångrar att jag inte köpte Chimamandas Ngozis Adiches The thing around your neck som jag höll i hos i UEBs monter. Jag var duktig och höll fingrarna i styr i Daidalos monter, eftersom jag hade planerat att inte förköpa mig på facklitteraur. Jag fick dock tillstånd av mig att ta med deras utgivningskatalog. Bra kompromiss. Och lite tidskrifter och några Ballograf-pennor hängde oxå med hem.

Så mina planer på att träffa fellow bokbloggare och gå på bloggfika uteblev. Mina tankar på att göra ett välresearchat besök där jag var inläst på närvarande författare och hade planerat in monterprogrammen i mitt mässande bidde det inget av.

Ändå är jag nog nöjd att jag åkte ner trots flytten (jag funderade ett tag på att skippa mässan. Glad att jag inte gjorde det!). Med tanke på omständigheterna får det vara bra nog.

Planerna för nästa år är dock redan uppgjorda. De inkluderar tågresa, övernattning bättre framförhållning vad gäller research. Och en förhoppning om möte med fler bokbloggare än…noll. Och det viktigaste: ingen flytt!

Annonser